Virejai kepejai padekite

Virejai kepejai padekite

Standartinė forumietis » 2010 Kov 21 11:57

parasykit kas nors kaip isvirti tris kiausinius, nerandu recepto, kada jie ten kieti buna kada skysti.

p.s. zmona isvaziavo
forumietis
 
Pranešimai: 4
Užsiregistravo: 2010 Vas 22 20:45

Re: Virejai kepejai padekite

Standartinė Saule » 2010 Kov 21 12:20

Paimkite is saldytuvo 3 kiausinius. Nepamirskite uzdaryti saldytuvo, nes po valandos po saldytuvu bus bala. susiraskite puoda, kuriame tilptu 3 kiausiniai. Atsargiai idekite juos puoda. Pasistenkite nesudauzyti. Atsukite salto vandens ciaupa, pakiskite puoda su kiausiniais ir pripildykite vandens, kad visi 3 kiausiniai butu apsemti. Nepalikite atsukto vandens ciaupo. pastatykite puoda ant virykles. Jeigu naudojate degtukus, uzdegdami degtuka braukite nuo saves, o ne i save, kad atskilusi ziezirba nepradegintu jusu marskiniu ar nenusvilintu nuogos krutines (pilvo). Kantriai laukite kol vanduo uzvirs (primygtinai patariu netikrinti pirstu ar vanduo jau uzvire) kai vanduo uzvirs, prades kilti burbuliukai. paziurekite kiek laikrodis rodo valandu ir minuciu ir pasistenkite tai isiminti. Po 3 virimo minuciu kiausiniai bus skysti, po 5 min. vidutiniskai kieti, po 10 min. trynys bus melynas. Isvirus kiausiniams, isjunkite virykle. Suraskite iranki (geriausiai kiaurasamti ar sauksta ilgesniu kotu), kuriuo istrauksite isvirusius kiausinius. Kiausiniu is vandens neimkite rankomis, kad nenusidegintumete. Kiausinius pakiskite po saltu vandeniu , kad atvestu. Patariu atvesusius kiausinius nulupti pries valgyma. SKANAUS !

P.S. Patariu grizus zmonai padovanoti geliu :)
Saule
 
Pranešimai: 13
Užsiregistravo: 2010 Vas 22 09:47

Re: Virejai kepejai padekite

Standartinė Afrodite » 2010 Geg 20 13:13

Sveika, Saule,
prasau tavo patarimo ;) . Kaip gaminti vista lavase? Sake labai labai skanus patiekalas, o man jau taip viskas atsibodo. Noriu kazka naujo isbandyt pagamint, o paskui valgyt.
Afrodite
 
Pranešimai: 12
Užsiregistravo: 2010 Kov 09 12:56

Re: Virejai kepejai padekite

Standartinė Saule » 2010 Geg 24 07:07

Sveika, Afrodite,
Receptukas maždaug toks. Reikės:
Vištienos kiek gali suvalgyt ir kiek telpa i tavo kepimo indą (aš ėmiau 2 šlauneles ir 2 sparniukus)
Lavašo 2 blynus (aš ėmiau apvalius, bet manau geriau būtų tokie keturkampiai didesni, nes to lavašo patiekale truputi trūko)
Svogūnų 2 - 3 (priklausomai nuo dydžio)
Aliejaus
Kario 1 a.š.
Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimo eiga:
Vištienos gabaliukus pusiau apkepinti aliejuje (kad tik apskrustų). Baigiant kepti pasūdyti, pabarstyti pipirais. Išimti iš keptuvės, atidėti. Svogūnus nuvalyti, plonai supjaustyti. Keptuvėje apkepinti svogūnus (jei reikia įpilti dar truputį aliejaus). Kepti ant labai mažos ugnies, svogūnai turi likti permatomi, bet nesukepti. Baigiant kepti įberti kario, išmaišyti. Kepimo indą arba formą iškloti vienu lavašu (man gavos vienas sluoksnis, jei butų didesnis lavašas tai tada keliais sluoksniais). Sudėti dalį svogūnų, ant jų - vištieną, likusius svogūnus. Viską gerai uždengti kitu lavašu, viršų pašlakstyti aliejumi. Iš anksto įkaitinti orkaitę. Kepti 180 C maždaug 30 minučių. Galima patiekti su šviežiomis daržvėmis arba mėgstamomis daržovių salotomis.
Tikrai nesudetingas ir skanus arabiškas patiekaliukas. Skanaus !
Saule
 
Pranešimai: 13
Užsiregistravo: 2010 Vas 22 09:47


Grįžti į Virtuvė

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

cron