Pyragas su varške ir aguonom

Pyragas su varške ir aguonom

Standartinė Saule » 2010 Geg 01 12:33

Dar vienas trapios tešlos pyragas.

Tešlai:
200 g sviesto
200 g cukraus
1 kiaušinis
500 g miltų
2 arb.š. kepimo miltelių

Aguonų įdarui:
150 g aguonų
100 g cukraus
2 kiaušinių baltymai

Varškės įdarui:
500 g varškės
2 kiaušinių tryniai
40 g krakmolo
1/2 citrinos sulčių
3 valg.š. cukraus

Tešlai skirtus produktus sutrinti pirštais, išminkyti ir gautą tešlą padėti į šaldytuvą. Tuo metu ruošiam įdarą.
Aguonas užpilti verdančiu vandeniu, palaukti kol išrinks, nuvarvinti ir permalti arba sutrinti blenderiu. Sumaišyti su iki standumo išplaktais baltymais ir cukrumi.
Varškę sumaišyti su cukrumi, kiaušinių tryniais, krakmolu ir citrinos sultimis, pertrinti blendriu. Paruoštus aguonų ir varškės įdarus sumaišyti.
Kepimo indo dugną ir gana aukštas sieneles iškloti 2/3 tešlos. Ant tešlos supilti aguonų ir varškės įdarą. Likusią 1/3 tešlos sutarkuoti burokine tarka ir užbarstyti ant pyrago viršaus.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Iškepus, nečiupti dar karšto, o leisti visiškai atvėsti ir tik tada valgyti.
Prisiregistruokite, jeigu norite peržiūrėti prisegtus failus.
Saule
 
Pranešimai: 13
Užsiregistravo: 2010 Vas 22 09:47

Grįžti į Receptai

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

cron